select `w`.`id`,`w`.`id_direction`,`w`.`banner`,`w`.`bannertext`,`w`.`name`,`w`.`subname`,`w`.`route`,`w`.`days`,`w`.`date`,`w`.`price`,`w`.`currency`,`w`.`adnotation`,`w`.`file`,`w`.`description`,`w`.`description_picture`,`w`.`info`,`w`.`info_picture`,`w`.`on_demand`,`w`.`included`,`w`.`excluded`,`w`.`since`,`w`.`till`,`g`.`picture` from `travel_collections` as `w` left join `galleries` as `g` on `w`.`id`=`g`.`id_table` where `w`.`id` = 8 and `g`.`table_name`='travel_collections' and `g`.`show`=1 order by `g`.`main` desc, `g`.`order` asc limit 1;

FIELD_ALT_TRAVEL_COLLECTIONS

TAJLANDIA - MÓJ KULINARNY RAJ

home / Travel in Style / Travel Collection / TAJLANDIA - MÓJ KULINARNY RAJ wyjazd kulinarny z Darią Ładochą

Szczegóły oferty

  • 12 dni
    TAJLANDIA - MÓJ KULINARNY RAJ wyjazd kulinarny z Darią Ładochą
  • trasa:Warszawa - Dubaj - Bangkok - Chiang Mai - Ko Samui - Bangkok - Dubaj - Warszawa
  • data:marzec 2018
  • cena od:2790 USD /os.
  • + ok. 4200 PLN przelot / os.
  • Pobierz ofertę
  • Wyślij zapytanie

Tajlandia to kraj prawdziwej egzotyki, w którym przeszłość doskonale łączy się z nowoczesnością. Życzliwość i gościnność mieszkańców sprawia, że Tajlandia nazywana jest Krainą Uśmiechu. Specyfika Dalekiego Wschodu, buddyjskie świątynie i klasztory, tajemnicze ruiny, urzekająca natura, rajskie plaże oraz dobrze rozwinięte kurorty. Koh Samui (Ko Samui) zwana „wyspą kokosowych drzew” jest sercem południowej części Zatoki Tajlandzkiej i trzecią co do wielkości wyspą Tajlandii. Idylliczny krajobraz Koh Samui tworzy aż 26 kilometrów piaszczystych plaż, wspaniałe klify i małe, klimatyczne wioski. Wyspa należy do prowincji Surat Thani i położona jest w odległości ok. 35 km na północny wschód od miasta Surat Thani.

 

Daria Ładocha:

 

„Przede wszystkim jestem miłośniczką zdrowego żywienia i świadomej kuchni. Czasem mówię o sobie „globtroterka”, która szuka na świecie inspiracji za pomocą smaku, by zadowolić swój niepohamowany apetyt na życie.”
Z wykształcenia dziennikarka i coach zdrowia. Prezenterka kulinarna w kuchni Dzień dobry TVN, trener kulinarny w Instytucie Sztuki Kulinarnej, prowadząca programy kulinarne m.in. w Kuchni+, zwyciężczyni drugiej edycji programu TVN Agent Gwiazdy, ambasadorka sieci spożywczej Lidl oraz mama dwójki dzieci. Z wielką energią prowadzi warsztaty z zakresu kuchni tajskiej na 6 poziomach zaawansowania. Do tego z kuchni wegańskiej, dla zapracowanych kobiet i mężczyzn czy dla mam, które pragną w świadomy sposób karmić swoje dzieci. Jest ekspertem w dziedzinie żywienia maluchów. O swoich przygodach kulinarnych opowiada za pomocą anegdot, nie przekonuje do zmian nawyków żywieniowych, a jedynie zachęca w imię zasady: zmiana to droga, a droga może stać się przygodą. Uczy magii i wirtuozerii w kuchni, zamiast odwzorowywania przepisów.
Czwartkowa kuchnia w Dzień dobry TVN należy do niej od 2014 roku. Gotuje, informuje, żartuje i przede wszystkim się śmieje. Nie z widza, lecz do widza. Jest kolorowa, a jej kuchnia zawsze ma pierwiastek edukacyjny. Łączy pasję gotowania z funkcją coacha zdrowia.
Autorka trzech książek. Na bazie doświadczeń wyniesionych z licznych pobytów w Tajlandii, jako pierwsza w Polsce napisała książkę o kuchni tajskiej. Dwie pozostałe pozycje to „Gotuj zdrowo dla dzieci” –z autorskimi przepisami dla maluchów oraz najnowsza mająca szanse stać się bestselerem „Kuchnia dla zapracowanych kobiet i mężczyzn”. Więcej o Darii i jej filozofii żywienia można dowiedzieć z blogów kulinarnych – Mamałyga oraz One More Thai. Pierwszy to kopalnia wiedzy dla osób, które szukają recepty na zdrowie w pożywieniu, drugi to rozwinięcie wydanej książki z ulubionymi tajskimi daniami.

 

 

`Tajlandia - mój kulinarny raj`

 

Od dziesięciu lat fascynuję się kuchnią tajską. Swoją pierwszą podróż do Tajlandii odbyłam w 2005. Pamiętam dokładnie pierwszy posiłek na ulicy. Było to zielone curry z bakłażanem tajskim. Nie mogłam wyjść z podziwu dla nowego smaku i wtedy obiecałam sobie, że dowiem się wszystkiego na temat składników kuchni tajskiej i sposobach wytwarzania dań. Do dzisiaj realizuję ten plan. Odbyłam już kilka podróży w tym celu ucząc się od Tajów na ulicach, w ich domach, szkołach gotowania, od szefów kuchni i lokalnych mistrzów. Wydałam pierwszą w Polsce książkę o kuchni tajskiej i wciąż uważam, że kuchnia ta jest jedną z najsmaczniejszych kuchni świata.
Zamiast uczyć Was odwzorowywania przepisów, chcę nauczyć Was gotować po tajsku.
Jeśli chcesz poznać Krainę Uśmiechu od kuchni, spędzić wakacje w kulinarnym raju i odkryć jego najskrytsze tajemnice, zaprasza m Cię w podróż, która zmieniła moje życie. - Daria 

 

 

 

Cena zawiera

  • zakwaterowanie w oferowanych hotelach w określonych typach pokoi
  • codzienne śniadania w hotelach oraz wyżywienie tak jak wskazano (np. śniadania/-/-) w konkretnym dniu wyjazdu
  • prywatne transfery zgodnie z programem
  • warsztaty gotowania, wycieczki i atrakcje zawarte w programie wraz z Darią Ładocha i lokalnymi przewodnikami
  • opiekę polskiego pilota cały czas podczas trwania wyjazdu
  • bilety wstępów do odwiedzanych obiektów
  • ubezpieczenie turystyczne / TU EUROPA S.A. (KL, NNW, KR, OC, BP)
  • obowiązkowe podatki
  • obowiązkową opłatę za Fundusz Gwarancyjny

Dodatkowe opłaty

  • bilety lotnicze (koszt połączenia w klasie ekonomicznej na trasie Warszawa – Bangkok – Chiang Mai – Koh Samui – Bangkok – Warszawa to ok. 4200 PLN)
  • atrakcje nie wskazane w programie
  • napoje do lunchów i kolacji
  • posiłki tzw. „streetfood”
  • wstęp do „Tiger Kingdom”
  • dobrowolne napiwki w hotelach
  • inne posiłki oraz napoje
  • korzystanie ze usług typu SPA, salon piękności, szkoła nurkowania itp.
  • wydatki własne
  • ubezpieczenie od kosztów anulacji

Na życzenie świadczymy dodatkowe usługi

  • organizację przelotu
  • transfery z lotniska do hotelu
  • rezerwację dodatkowych atrakcji na miejscu