select `w`.`id`,`w`.`id_direction`,`w`.`banner`,`w`.`bannertext`,`w`.`name`,`w`.`subname`,`w`.`route`,`w`.`days`,`w`.`date`,`w`.`price`,`w`.`currency`,`w`.`adnotation`,`w`.`file`,`w`.`description`,`w`.`description_picture`,`w`.`info`,`w`.`info_picture`,`w`.`on_demand`,`w`.`included`,`w`.`excluded`,`w`.`since`,`w`.`till`,`g`.`picture` from `travel_collections` as `w` left join `galleries` as `g` on `w`.`id`=`g`.`id_table` where `w`.`id` = 8 and `g`.`table_name`='travel_collections' and `g`.`show`=1 order by `g`.`main` desc, `g`.`order` asc limit 1;

FIELD_ALT_TRAVEL_COLLECTIONS

TAJLANDIA - MÓJ KULINARNY RAJ

home / Travel in Style / Travel Collection / TAJLANDIA - MÓJ KULINARNY RAJ wyjazd kulinarny z Darią Ładochą

Szczegóły oferty

  • 12 dni
    TAJLANDIA - MÓJ KULINARNY RAJ wyjazd kulinarny z Darią Ładochą
  • trasa:Warszawa - Doha - Bangkok - Chiang Mai - Phuket - Doha - Warszawa
  • data:maj 2019
  • cena od:3250 USD /os.
  • Pobierz ofertę
  • Wyślij zapytanie

Tajlandia to kraj prawdziwej egzotyki, w którym przeszłość doskonale łączy się z nowoczesnością. Życzliwość i gościnność mieszkańców sprawia, że Tajlandia nazywana jest Krainą Uśmiechu. Specyfika Dalekiego Wschodu, buddyjskie świątynie i klasztory, tajemnicze ruiny, urzekająca natura, rajskie plaże oraz dobrze rozwinięte kurorty. Tajowie kochają jeść i robią to wszędzie. Ulice są pełne zapachów.

Mieszkańcy Tajlandii są gościnnymi ludźmi i być może dlatego niechętnie jadają sami. Jedzenie jest dla nich czymś w rodzaju codziennego rytuału, podczas którego cała rodzina i znajomi wspólnie jedzą smaczne dania. Wypoczniemy na Phuket, gdzie  króluje biały, miękki piasek i krystalicznie czysta woda. Charakterystyczny  dla tej części świata jest krajobraz tajskiej dżungli schodzącej do morza.

 

Daria Ładocha:

 

„Przede wszystkim jestem miłośniczką zdrowego żywienia i świadomej kuchni. Czasem mówię o sobie „globtroterka”, która szuka na świecie inspiracji za pomocą smaku, by zadowolić swój niepohamowany apetyt na życie.”

Z wykształcenia dziennikarka i coach zdrowia. Prezenterka kulinarna w kuchni Dzień dobry TVN, trener kulinarny w Instytucie Sztuki Kulinarnej, zwyciężczyni drugiej edycji programu TVN Agent Gwiazdy, ambasadorka sieci spożywczej Lidl oraz mama dwójki dzieci. Od listopada gospodyni nowego programu kanału Food Network- "Patenciary" prowadzonego wspólnie z córkami. Z wielką energią prowadzi warsztaty z zakresu kuchni tajskiej na 6 poziomach zaawansowania. Do tego z kuchni wegańskiej, dla zapracowanych kobiet i mężczyzn czy dla mam, które pragną w świadomy sposób karmić swoje dzieci. Jest ekspertem w dziedzinie żywienia maluchów. O swoich przygodach kulinarnych opowiada za pomocą anegdot, nie przekonuje do zmian nawyków żywieniowych, a jedynie zachęca w imię zasady: zmiana to droga, a droga może stać się przygodą. Uczy magii i wirtuozerii w kuchni, zamiast odwzorowywania przepisów.

 

Czwartkowa kuchnia w Dzień dobry TVN należy do niej od 2014 roku. Gotuje, informuje, żartuje i przede wszystkim się śmieje. Nie z widza, lecz do widza. Jest kolorowa, a jej kuchnia zawsze ma pierwiastek edukacyjny. Łączy pasję gotowania z funkcją coacha zdrowia.

 

Jest autorką czterech książek kulinarnych i współautorką trzech kolejnych. Pierwsza to „W mojej tajskiej kuchni”, gdzie zebrała ulubione przepisy z Tajlandii i zaklęła w piękny pamiętnik ze swoich podróży. Jest to pierwsza tajska książka kulinarna wydana w Polsce przez polskiego autora. Druga to „Gotuj zdrowo dla dzieci”, w której opisała ulubione przepisy dla całej rodziny z uwzględnieniem aspektów zdrowia dla maluchów. „Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn” to propozycja dla zabieganych osób, które mimo braku czasu chcą zdrowo się odżywiać. Do najnowszych książek należy „Nowoczesna kuchnia polska” dla osób, które bardzo cenią sobie swoje smaki z dzieciństwa. To podróż sentymentalna, która odwołuje się do tradycyjnych dań polskich, ale z twistem nowoczesności.

 

Jej przepisy trafiły również do publikacji redakcji Dzień Dobry TVN „Pysznie i zdrowo od rana do  wieczora”, gdzie wyróżnieni zostali najlepsi kucharze gotujący w programie i ich przepisy. Kolejnymi propozycjami są dwie książki wydana przez Lidla: „Rodzinna kuchnia Lidla”, w której znajdują się kolorowe przepisy na dania rodzinne proponowane nie tylko przez Darię, ale również Karola Okrasę i Pawła Małeckiego. Drugą pozycją i najnowszą jest “Jeść zdrowiej” , to 75 wyjątkowych przepisów zestawionych według aż pięciu diet: wegańskiej, wegetariańskiej, fit, bez laktozy i bez glutenu, to coś, co powinno znaleźć się na półce każdej gospodyni domowej. Gościnnie pojawił się Karol Okrasę a nad przepisami czuwała Hanny Stolińskiej-Fiedorowicz- specjalistka do spraw żywienia.

 

 

Tajlandia - mój kulinarny raj`

 

Od dziesięciu lat fascynuję się kuchnią tajską. Swoją pierwszą podróż do Tajlandii odbyłam w 2005. Pamiętam dokładnie pierwszy posiłek na ulicy. Było to zielone curry z bakłażanem tajskim. Nie mogłam wyjść z podziwu dla nowego smaku i wtedy obiecałam sobie, że dowiem się wszystkiego na temat składników kuchni tajskiej i sposobach wytwarzania dań. Do dzisiaj realizuję ten plan. Odbyłam już kilka podróży w tym celu ucząc się od Tajów na ulicach, w ich domach, szkołach gotowania, od szefów kuchni i lokalnych mistrzów. Wydałam pierwszą w Polsce książkę o kuchni tajskiej i wciąż uważam, że kuchnia ta jest jedną z najsmaczniejszych kuchni świata.
Zamiast uczyć Was odwzorowywania przepisów, chcę nauczyć Was gotować po tajsku.
Jeśli chcesz poznać Krainę Uśmiechu od kuchni, spędzić wakacje w kulinarnym raju i odkryć jego najskrytsze tajemnice, zaprasza m Cię w podróż, która zmieniła moje życie. - Daria 

 

 

 

Cena zawiera

  • przelot międzynarodowy Warszawa-Bangkok, Phuket-Warszawa wraz z opłatami lotniskowymi
  • przelot wewnętrzny Chiang Mai-Phuket
  • bilet na pociąg Bangkok-Chiang Mai
  • prywatne transfery klimatyzowanym autokarem zgodnie z programem
  • zakwaterowanie w oferowanych hotelach w określonych typach pokoi
  • codzienne śniadania w hotelach oraz wyżywienie tak jak wskazano (np. śniadania/obiad/kolacja) w konkretnym dniu wyjazdu
  • degustacja herbaty, rumu wg. programu
  • rejs kanałami Bangkoku wg. programu
  • warsztaty gotowania, atrakcje zawarte w programie wraz z Darią Ładocha
  • opiekę polskiego pilota cały czas podczas trwania wyjazdu
  • opiekę lokalnych przewodników podczas zwiedzania
  • bilety wstępów do odwiedzanych obiektów wg. programu
  • ubezpieczenie turystyczne / TU EUROPA S.A. (KL, NNW, KR, OC, BP)
  • obowiązkowe podatki
  • obowiązkową opłatę za Fundusz Gwarancyjny

Dodatkowe opłaty

  • napoje, posiłki tzw. „streetfood”, inne posiłki niewskazane w programie
  • dobrowolne napiwki w hotelach, korzystanie ze usług typu SPA, salon piękności, szkoła nurkowania itp.
  • wydatki własne
  • ubezpieczenie od kosztów anulacji

Na życzenie świadczymy dodatkowe usługi

  • rezerwację dodatkowych atrakcji na miejscu